Background

Virtual Conference | BouwLab Live!

De Houten Eeuw: Industrieel bouwen met hout

29 april 2020, Virtual Coference via Zoom

BouwLab Live - Virtual Conference - De Houten Eeuw: Industrieel bouwen met hout
29 april 2020

Is modulair en circulair bouwen met hout dé industriële revolutie in de bouw? Hierover ging de 2e editie BouwLab Live! Met als keynote sprekers: Dave Lomax, Architect at Waugh Thistleton en expert op het gebied van CLT construction. En Kasper Guldager Jensen, 3XN Architects, met alle ins en outs van “Denmark’s first circular housing project, Circle House”.

De bouwsector staat voor een enorme opgave om meer, sneller, goedkoper en vooral duurzamer te bouwen. De woningnood is hoog, in 2030 moeten 1 miljoen nieuwe sociale woningen zijn gebouwd. Maar niet alleen arbeid en grondstoffen zijn schaars, de bouw moet ook denken aan minder vervuiling. In plaats van doorgaan op dezelfde weg, moet de sector gebruik maken van nieuwe technieken en materialen om slimmer en duurzamer te bouwen. Wat kan de bouw bijvoorbeeld leren van andere industrieën zoals de auto-, vliegtuigbouwers en softwareontwikkelaars? Bij deze industrieën ligt de aandacht veel meer op de voorkant van het proces en op digitalisering en industrialisering. Biedt modulair en circulair bouwen met hout dé oplossing?

Breakout sessies

In de break-outsessies zijn alle deelnemers verdeeld over 10 rooms met verschillende invalshoeken rond het thema. Vier cases zijn bediscussieerd: circulaire concepten en materialen, parametrisering en digitaliserening, de business case en ‘factory based production’. We zijn druk bezig om alle inzichten en ingebrachte ideeën uit deze sessies concreet te formuleren en te koppelen aan acties. Binnenkort zullen we hier meer over delen.

Background Image

Virtual Conference programma 29 april 2020

Virtual Conference via Zoom

Deze virtual conference zal bestaan uit verschillende break-out sessies met bijdragen van o.a.: Prof. Thijs Asselbergs. Onderstaande internationale topsprekers zijn bevestigd voor deze virtuele tweede editie van BouwLab Live!

Dave Lomax (UK)

Senior Associate / Architect bij Waugh Thistleton

“Hout als duurzaam bouwmateriaal” Website Waugh Thistleton Architects
Linkedin

Kasper Guldager Jensen (DK)

Eigenaar 3XN Architects & Oprichter GXN Innovation

“Het Circle House Concept”
Website 3XN | Linkedin

image

Bij deze BouwLab Live! sessie kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Industrialisatie in de woningbouwsector
  • BHout als duurzaam basismateriaal
  • Modulaire concepten en design-to-rebuild
  • Flexibele connecties en verbindingen
  • Circulaire systemen
  • Digitalisering en parametrisering van het proces
  • Geautomatiseerde uitvoering

  • En meer...

GET IN TOUCH

info@bouwlab.com

BouwLab R&Do
Haarlem

Oudeweg 91-95
2031 CC | Haarlem
+31 (0)85 750 04 33